Felt Craft Class

Felt Craft Class

.:: Kelas Asas Felt Craft ::.

Berminat ke?
Kami akan mengadakan kelas asas Felt Craft atas permintaan mereka-mereka yang menghubungi kami selama ni, sebagai permulaan harga promosi akan diberikan kepada peserta yang terawal. Hanya RM50 sahaja termasuk semua peralatan

Tarikh belum ditetapkan terpulang mengikut sambutan yang diberikan, cuma kami perlukan senarai nama yang berminat buat masa ni..

Apa yang ada dalam Kelas Asas Felt Craft ni?

1. Belajar pengenalan felt. Terutama sekali produk2 yang bersesuain dengan kain felt.

2. Jenis-jenis jahitan yang bersesuaian untuk produk Felt Craft seperti jahitan jelujur, jahitan kia, jahitan insang pari dan jahitan sembat

3. Produk yang dihasilkan dalam kelas ini :
* Brooch

* Keychain

* Headband


Sila hubungi saya dengan segera untuk mendapat tempat.... lebih mudah jika anda add fb saya dan pm inbox atau email sahaja pada saya noiecraft@yahoo.com

Wednesday, November 30, 2011

Kelas Asas Felt Craft

Posted by Mama Eisya Craft at 8:10 PM 0 comments

kelas asas felt craft

sesiapa yang berminat leh hubungi no yang tertera atau ke fb kami yer..
terhad tuk 10 org sahaja
sebarang pertanyaan leh hubungi sis yer

tq muacccss!!

Friday, May 13, 2011

:. Tutorial Bunga Felt Pertama Dari Noie .:

Posted by Mama Eisya Craft at 4:08 PM 2 comments


Hai kawan- kawan... terujanyer dapat buat satu tutorial hari ni.. hehehehe..
walaupun tutorial ni macam kelakor je aku tengok .. hehehe harap2 dapat bantu kawan2 yer.. just nak share ilmu je.. Tutorial ni untuk sesiapa yang minat dengan felt craft.. try2 buat bunga ni semalam... last2 mcm jadi plak.. kalau x sama dengan korang punyer jgn marah le yer.. sebab ni aku punya cara hahahahaha... ok tuk kawan semua.. ni trial pertama dari noie.... kalau dapat komen yang baik.. insya allah noie akan buat tutorial yang lain :) muaaaahhhh!!!
layannnzzzz...

Sunday, May 1, 2011

:. 3 lagi Id Holder siaapp!! .:

Posted by Mama Eisya Craft at 10:01 AM 1 comments


akhirnya berjaya siapkan lagi 3 order Id Holder dari rakan-rakan fb..
harap dia org akan suka..
:)



:. 3 Id Holder Felt Order Dari Ain .:

Posted by Mama Eisya Craft at 9:57 AM 0 comments



alhamdulillah.. lega..
akhirnya dapat aku siapkan ke tiga-tiga id order dari ain untuk kawan2 dia ni..

biru n hitam..

merah n putih..

hijau.. purple..

: Accesori Felt Part 2 .:

Posted by Mama Eisya Craft at 9:54 AM 1 comments






Ini antara starter kit yang bakal aku guna tuk class aku..
sebab tu tak buat yuran class mahal2..
sebab sesuai dengan kemampuan orang2 kat kawasan aku ni :P

kalau korang nak cuba..
RM10 perpack..
tapi tak banyak le sebab aku guna tuk class..
kalau nak leh add fb atau email aku ea..

teddy_bear81@ymail.com


jom le cuba!!
ade bran tak??

:. Accessori Felt Lelong .:

Posted by Mama Eisya Craft at 9:52 AM 0 comments


Act.. kebanyakan di bawah adalah barang tuk kelas hari tu..
tapi kalau le ade yang berminat leh ler order sekali ngan aku..
caranya kenalah email atau add fb aku..
teddy_bear81@ymail.com ..
nak kata murah tu ntah le.. nak kata mahal tu x jugak kot..

ikut dan korang le yer..




harga :- 10 sen ( 2 pcs )

harga : rm4.50 ( 6pcs )


harga :- rm5 ( 6 pcs )

harga : rm3.50 (25 pcs)

Kelas Asas Felt Craft Bersama Kaum Ibu

Posted by Mama Eisya Craft at 9:48 AM 0 comments

:. Kelas Felt Craft Bersama Wanita Felda Lok Heng Timur .:


Terima kasih pada semua ibu-ibu Felda Lok heng Timur..
yang telah menyambut kami dengan layanan yang sangat baik..
walaupun macam2 karenah yang kami jumpa hari ni..
tapi kalian semua memang best!!
jom layan.. panorama sepanjang kelas kami berlangsung!!..
layanzzz..





Wednesday, April 20, 2011

.:: Id Holder Order By Ain ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 7:24 AM 0 comments

 Id Holder Order Dari Ain 


Ain Order lagi nampaknyer Id holder ..
untuk member dia katanya..
dia kata nak hijau purple janji jangan ade pink..
kira ok le ni kan :)


Tuesday, April 19, 2011

.:: Brooch Bunga Semperit ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 2:14 AM 0 comments

 Brooch Kuih Semperit 

Kawan-kawan comel tak brooch ni??
macam kuih semperit kan..
warghhh!!
teras lapar tetiba hehehhe

hehhehe comel ler kan..
meh le order..


ni nak jual harga borong jer..
1 pcs : rm3
4 pcs : rm10


jom lelong!!!!!

.:: Keychain Felt Order Bya Riza ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 2:09 AM 1 comments

Keychain Order Dari Riza 

wargghh!!
sungguh cute kan..
tapi sayang ade sedikit kesilapan
ade ke nama Riza tu jadi Razi???

wargghhhh!!!!



apepun lega sebab dah siap...

Tuesday, April 12, 2011

ID HOLDER FELT ORDER BY AIN

Posted by Mama Eisya Craft at 4:16 PM 2 comments

 Id Holder Felt Order Dari Ain 

( tolong abaikan gambr yg ade muke mak cik cute tu ea.. saje nk try hehehe )

Ini first time aku wat Id Holder ni..
tq pada Ain sebab order dari sis ea..
so sebagai order yg pertama so biaserlah dia dpt harga special hehhee

so mintak maaf ain sebab mungkin ade kekurangannyer yer..
so untuk itu sis bg Ain satu brooch Kuih semperit hehehehe..
( nanti tolong sis promote2 skit ea hahahha )


.:: Brooch Felt Kuih Semperit ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 4:14 PM 0 comments

:. Brooch Kuih Semperit .:


lagi sekali insan ini jadi model brooch aku..
kebetulan yer Cik Puan MAz..
hahaha maz mesti bising tgk muke ni lagi jadi model..
nak wat cm ner.. dh time aku nk snap gambar je dia pun muncul hehehhe

hehehe sweet tak?
hubby aku rasa mcm nk makan je dh mcm biskut dh hehehe..

harga dia murah jer k..
kalau mata manik tu RM2.50
kalau yg mata batu tu RM3.00
kalau berkenan baik order secept mungkin hehehhe selagi aku tgh ade mood ni..

tapi skrg ni tgh nk siapkan order dri org jauh kt selangor tu..
dia order key chain..
then ade lagi order dri member2 yg tgh tggu design dri dia org..
layanzzzz...

Monday, April 11, 2011

.:: Penggantung Dinding Felt Craft Order By Kak Jaliah ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 5:01 PM 0 comments

 

SEbenarnya semalam lagi dah siap benda ni..
cuma baru hari ni sempat masukkan dalam blog..



Order dari kak jaliah ni kahs tuk beday anak dia si Hanis Sofea..
yang ke 13 thn tak silap aku..
harap-harap dia suka le yer..
esok aku akan hantar pada dia..

suka dengan sudut hujung ni yang macam taman bunga dan rama2 hehehe




kat bawah tu ade tulis nama
" ummi dan luqman"
so sweet!!

:. Hairpin Felt dan Brooch Carnation ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 4:58 PM 0 comments

 Brooch Dan Hairpin Flower 


sempena cuti2 malaysia hari ni..
dan setelah siapkan orde dari kak Jaliah tuk beday anak dia..
tangan gatai godeh2 kain felt lebihan tu..
dapat le buat hairpin tuk eisya satu
then satu lagi buat brooch yang leh aku gunakan esok tuk melaram pi keje hehehe..


brooch pin tu baru 1st time aku buat..
ok x ea?
kekekkeke sesaje.. x de keje..


eisya said : sebenarnya entry ni copy je dri blog aku noieizan tu.. malas deh nak menaip semula hahahaha

Saturday, April 9, 2011

.:: Keychain FELDA ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 1:20 AM 0 comments
Keychain FELDA



dari sisi belakang
letak rama-rama biar nampak cute



dari depan..
nak hantar dengan sebut harga nanti..
mintak2 le lulus huhuhu
amin......

Thursday, April 7, 2011

.:: Kelas Asas Felt Craft ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 12:49 AM 3 comments

.:: Kelas Asas Felt Craft ::.

.:: Felt Craft Class ::.


Berminat ke?
Kami akan mengadakan kelas asas Felt Craft atas permintaan mereka-mereka yang menghubungi kami selama ni, sebagai permulaan harga promosi akan diberikan kepada peserta yang terawal. Hanya RM50 sahaja termasuk semua peralatan

Tarikh belum ditetapkan terpulang mengikut sambutan yang diberikan, cuma kami perlukan senarai nama yang berminat buat masa ni..

Apa yang ada dalam Kelas Asas Felt Craft ni?

1. Belajar pengenalan felt. Terutama sekali produk2 yang bersesuain dengan kain felt.

2. Jenis-jenis jahitan yang bersesuaian untuk produk Felt Craft seperti jahitan jelujur, jahitan kia, jahitan insang pari dan jahitan sembat

3. Produk yang dihasilkan dalam kelas ini :
* Brooch

* Keychain

* Headband


Sila hubungi saya dengan segera untuk mendapat tempat.... lebih mudah jika anda add fb saya dan pm inbox atau email sahaja pada saya noiecraft@yahoo.com

Wednesday, April 6, 2011

.:: Headband Bunga Pink Order By Azu ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 8:00 AM 0 comments

Headband Munge Cute Order By Azu 


Suka sangat tengok Headband Flower ni
Pink!!!
I like Pink!!


Act ni kata Azu untuk baby cute dia..
harap2 dia sukalah yer..
tq azu sebab order..
len kali order lagi yer!!


.:: Order By Puteri Farhana : Penggantung For Beday ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 7:55 AM 0 comments

Penggantung Cute Untuk Tersayang Order By Putri Farhana 


Amboiee tajuk tak tahan panjang!!
cute tak??
jeng.. jeng.. jeng..
untuk yang tersayang??
wahh ini tak leh bagi tau kuat-kuat kekekke
marah nanti si Putri..

apepun Putri sis mintak maaf sebab lambat siapkan..
tak per.. apepun lega sebab dah dapat siapkan..
then nanti sis kirimkan sekali brooch ulat n munge tu ea..
kalau nk tgk yang ulat tu ade kat entry sebelum ni tau..
tq sebab meng 'order'
len kali order lagi yer...
hehehhehe

Monday, April 4, 2011

.:: Order By Abg Yazid : Brooch Ulat dan Mickey ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 11:48 PM 0 comments
FUhh.. akhirnya berjaya jugak aku siapkan order-order dari kawan-kawan aku ni..
yang ni order brooch Ulat dan Mickey Minnie dari Abg Yazid..
comey tak??
kalau comey meh le order!!
berminat leh add Fb saya then pm kat inbox k!!..
Muaaaacccsss!!...

cute tak?

pasangan Mickey n Minnie

ulat-ulat yang cute!!

budak2 mesti suka ni tau..

Tuesday, March 29, 2011

.:: Penggantung Pintu Felt : Order by Cik Puan Maz ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 10:11 PM 0 comments

comel tak?
sungguh cantik kalau di gantung di pintu bilik anda..
HARGA SANGAT BERPATUTAN TAU!!

Act penggantung pintu ni order dari Cik Puan Maz
tapi bila aku tgk cantik jer,,
aku pun gatai tangan buat lagi satu..
dan sebenarnya jugak semalam aku dah ambik gambar kt opis .. siap dengan model cik Ina lagi tapi ntah macam mana anak aku leh terdelete gambar tu kat kamera naseb bek ade lagi satu kat rumah
so kena ler snap semula..
maaf le cik Ina dan cik maz tak dpt jadi model tuk kali ni..
tapi tak pen kali i offer u all laen punyer job k!!

Guna kamera biase yang murah so colour gambar pun x berapa naik huhuhu

Tuesday, March 22, 2011

.:: Felt Crat : Brooch Bunga Comey ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 9:46 PM 0 comments

1stly aku na ucapkan tq tuk Cik Ina coz sudi jadi model free tuk aku kekeke
ok ini hasil tangan aku yang tebaru ni..
brooch bunga..
yang kat tangan tu lambang arnab cute kakakakaka...

sape2 nak order leh



sebenarnya banyak lagi tapi x sempat nak ambik gambor

jangan pelik kalau banyak colour hijau pink..
sebab i suka colour tu tau
tengok le my model ni..
cute k

ini bukan model sakit gigi ea..


gambar dari jarak dekat..
cute tak?

Tuesday, March 15, 2011

.:: Brooch Ulat : Order Kawan Ina ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 7:10 PM 0 comments
Yang ni pun order dari kawan Ina..
cute tak?




akhirnya berjaya disiapkan malam tadi juga..
huhuhuhu..
legaa!!

.:: Keychain Girly ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 1:47 AM 0 comments

comel tak?
ni order dari seseorang ler..
bentuk gegurl..
kalau korang nak order letak nama pun boleh..



ni gambar belakang dia..
meh le order!

.:: Brooch Butterfly : Order By Kawan Ina ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 1:25 AM 0 comments

Ini order dari kawan Ina..
hari tu dah buatkan colour hitam putih..
yang ni plak merah hitam..
amacam??



harap kawan Ina akan suka yer!


perghh!!
ade lagi order tak sempat buat lagi..
harap bersabar le yer..

Thursday, February 10, 2011

.:: Keychain Felt Love : Order She ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 5:03 AM 1 comments
Untuk Majlis Potong Jambul Mia...
keyChain ni comel2 jer..


Love Tanda Kasih yer Mia..


comel tak??
sesuai tuk Door Gift sempena majlis ape pun..
majlis perkahwinan pun ok gak..

Price : 3 set hanya Rm5
( tetapi kalau kuantiti order yang banyak Noie akan bagi harga lagi murah )

OPEN FOR ORDER K!!!

Monday, January 31, 2011

.:: Felt Brooch Flower Order Shiela ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 10:10 PM 0 comments
rm 5 sepasang


ini layan order dari shiela..
siap jadi model lagi tu..



ok yang ini dari pandangan dekat..
sesuai untuk dipakai dengan segala jenis tudung..
nampak cute n comey!

Saturday, January 29, 2011

.::Felt Brooch Love Order Sheila ::.

Posted by Mama Eisya Craft at 8:52 PM 0 comments
ok yang ni pun order dari kawan seopis..
puan Shiela..
ade lagi order dia yang lain.
tapi terlupa nak snap gambar..
tapi kalau ade yang nak order macam ni pun boleh..





 sepasang RM 5
Open for order



merah hitam pilihan Puan Shiela sendiri...
cun gak colour ni..
 

Eisya Craft Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei